Vakumlama İşlemi Nedir ?
Yiyeceklerin vakumda muhafaza edilmesi; ister oda sıcaklığında, ister buzdolabında veya derin dondurucuda saklanmış olsun, yiyeceklerin ömrünü büyük ölçüde uzatırken, yiyeceklerin tazeliği ve tadı değişmeden kalır.Yiyecekler vakumlama yapılarak saklandıklarında, besinlerin ömürleri büyük ölçüde uzar.Ortam sıcaklığında, buzdolabında veya dondurucuda tazelikleri ve lezzetleri değişmeden saklanabilir.Vakumlama yapılarak ve düşük sıcaklıkta saklanan yiyecekler renk ve tat özellikleri ile besin değerlerini daha uzun süre korurlar.Vakumlu ambalajlama yiyecekleri önceden hazırlayan kişiler için idealdir.Yiyecekler vakumlama yapılarak buzdolabına konulabilir, daha sonra farklı zamanlarda alınarak kullanabilir.Yemeklerin daha yeni pişmiş gibi olmalarını sağlamak için ambalajlanan yiyecekleri ısıtmak yeterli olacaktır.Vakum paketleme, kalitesini kolay yitiren (kahve) veya koku ve tazeliğini kolayca kaybeden (bisküvi, ekmek gibi) gıda maddelerini saklamak için de ideal yöntemdir.







