Nish Filtre Kahve Endonezya Java
Nish Filtre Kahve Endonezya JavaEndonezya kahvenin geçmişi, 1699 yılında Arabica kahvesinin Java kıyılarına geldiği zamanlara dayanıyor. Bugün adanın adı hemen hemen her zaman kahveyle birlikte anılıyor. Tarih boyunca bölgede yapılan üretimin büyük bir bölümü Robusta Kahvesi olsa da Endonezya daki çiftlikler ve ihracatçılar dünya genelinden Arabica talebi almıştır ve Arabica talebini mümkün olduğu kadar Robusta Kahvesine yönlendirmeye çalışmıştır. Artık Java çok kaliteli özel kahveler üretiyor ve devlete ait olan Blawan çiftliğinde ihracat için en üstün kalitede kahve çekirdekleri yetiştiriyor. Java'daki Arabica kahvesinin hemen hemen tamamı, devlete ait 5 büyük çiftlikte üretiliyor. Hepsi Ijen Platosunda yaklaşık 1300 metrede yer alan bu çiftlikler; Blawan (Belawan, Blauan), Jampit (Djampit), Pancoer (Pancur), Kayumas ve Tugosari çiftlikleridir. Bu çiftlikler, 100 yıldan uzun bir süre önce, ülke daha Hollanda kolonisi olduğu zaman kurulmuştur. Birinci Dünya Savaşından sonra Endonezya'nın bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte hükümet, PTP adlı bir birim kurarak geniş Arabica ekim alanlarını hayata döndürerek yönetmeye başlamıştır. Bu çiftliklerde, Java nın toplam kahve üretiminin % 85 i gerçekleşir. Sadece Blawan çiftliği, yılda 1500 ton yeşil kahve üretmektedir. Kamusallaştırılmış PTP çiftliklerinden gelen kahveler (özellikle de Blawan ve Jampit çiftliklerinden) daha yüksek rakımlarda yetiştiriliyor ve mikro iklim, zengin volkanik toprak, işleme yöntemi sayesinde benzersiz özellikler kazanıyor. Blawan'dan gelen bu kahve dahil olmak üzere PTP çiftliklerinde yetişen Java, Endonezya da nadir görülen bir özelliğe sahip; bu kahveler tam yıkanmıştır.







