
Turkcell’in iş ilişkileri, Şirket'in pay sahiplerini temsil eden ve pay sahiplerine karşı sorumlu olan Yönetim Kurulu'nun talimatları altında yönetilir. Şirketimiz Yönetim Kurulu çalışma esasları ekte bulunmaktadır.
Turkcell’in iş ilişkileri, Şirket'in pay sahiplerini temsil eden ve pay sahiplerine karşı sorumlu olan Yönetim Kurulu'nun talimatları altında yönetilir. Şirketimiz Yönetim Kurulu çalışma esasları ekte bulunmaktadır.
Turkcell Yönetim Kurulu'nun sorumluluk ve yetkileri, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla aşağıdakilerden oluşmaktadır:
1961 yılında Burdur İbecik’te doğan Nail Olpak, Aydın Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini bitiren Olpak, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Enerji alanında tamamladı. İş hayatına Umar Makina A.Ş.’de başlayan Olpak, Özgün A.Ş.’de Fabrika Müdür Yardımcısı, Cankurtaran Holding’te üst düzey yönetici olarak çalıştı ve Başkan Yardımcısı olarak ayrıldı. Nail Olpak daha sonra, NORA Elektrik Malzemeleri A.Ş ve PAK YATIRIM İnşaat A.Ş’yi kurdu. Halen, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir. Nail OLPAK, yukardakilerin dışında, aşağıdaki görevlerini de sürdürmektedir; DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı, TURK EXIMBANK, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş., Yönetim Kurulu Üyesi, TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş, Yönetim Kurulu Üyesi, İSTKA, İstanbul Kalkınma Ajansı, Yönetim Kurulu Üyesi, YOİKK, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Üyesi, DTİK, Dünya Türk İş Konseyi, Başkanı, MÜSİAD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Y. İstişare Heyeti Üyesi, UTESAV, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi, TUGEV, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi, İlim Yayma Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi, İGETEV, İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Destekleme Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi, Kandilli Kulübü Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi, TMMOB, Makine Mühendisleri Odası Üyesi, MMG, Mimar ve Mühendisler Grubu Üyesi, MSMB, Mimar Sinan Mühendisler Birliği Üyesi, ALMED, Aydın Lisesi Mezunlar Derneği Üyesi Nail Olpak, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) 5. dönem Genel Başkanı ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı, IBF (Uluslararası İş Forumu) Başkan Vekili, B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi, İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Üyesi, İDTM (İstanbul Dünya Ticaret Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, ENVERDER (Enerji Verimliliği Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, MMG (Mimarlar Mühendisler Grubu) Yönetim Kurulu Üyesi ve (YİH) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk Japon Üniversitesi Kurucu Heyeti Üyesi, (BTM) Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Mütevelli Heyeti Üyesi, İTÜ Makina Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi ve Muallimköy Teknoloji Bölgesi A.Ş. (Bilişim Vadisi) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır. Nail Olpak’a, Ahi Evran Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversiteleri tarafından, Uluslararası İlişkiler dalında Fahri Doktora unvanı verilmiştir. Evli ve birisi Mimar, diğeri Mekatronik Mühendisi iki erkek çocuk babası olan Nail Olpak, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
1948 yılında Londra’da doğan Sir Julian Horn-Smith, Hons London Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Bath Üniversitesi’nde İşletme alanında tamamladı ve Bath Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ile ödüllendirildi. 1984-2006 yılları arasında Vodafone Group bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuş olup 2000-2006 yılları arasında Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Sir Julian Lloyds Banking Group Yönetim Kurulu ve Risk Komitesi Üyesi, Etisalat Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev yapmıştır. Halen, eBuilder AB (İsveç) Yönetim Kurulu Başkanı ve Digicel Group’ta Yönetim Kurulu Üyesidir. FTSE Directorships, AlixPartners ve UBS Investment Bank’ta danışman olarak görev almaktadır. 15 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısında Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçilmiştir.
1952 yılında Siirt’te doğdu. İlk ve orta eğitimini Siirt’te tamamlayan Afif Demirkıran 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’ni bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi’nde Yüksek Mühendislik ve Master eğitimi aldı. Etibank’ta yöneticilik, DPT Müsteşarlığı’nda Yabancı Sermaye Daire Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı’nda Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Ereğli Demir Çelik A.Ş. ve Sümerbank A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyelikleri, özel sektörde koordinatörlük ve yöneticilik, Türkiye Elektrik Üretim ve İletim A.Ş. (TEAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2002 yılında siyasete giren Afif Demirkıran, 22. Dönem Batman, 23. ve 24. Dönem Siirt Milletvekilliği yaptı. 22. dönemde KİT Komisyonu Üyeliği, AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği yaptı. 23. ve 24. dönemlerde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 22., 23. ve 24. dönemlerde Türkiye-İspanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. 24. dönemde ayrıca, Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği görevinde bulundu. 2016’dan bu yana AK Parti Dış İlişkileri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Afif Demirkıran, 6 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu’na bağımsız üye olarak atanmıştır. 15 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısında Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevine tekrar seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.