
Çocukların online dünyada tüketici değil üretici olmalarını sağlamak üzere yetkinliklerini artıracak projeler hayata geçirirken onların yeni giriş yaptıkları bu dünyada güvenli, değerli, etkin ve farkında zaman geçirmeleri için çalışıyoruz.
Çocukların online dünyada tüketici değil üretici olmalarını sağlamak üzere yetkinliklerini artıracak projeler hayata geçirirken onların yeni giriş yaptıkları bu dünyada güvenli, değerli, etkin ve farkında zaman geçirmeleri için çalışıyoruz.
Zeka Gücü
Turkcell Zeka Gücü Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilerini teknolojiyle tanıştırmak, onların yeteneklerini erken yaşta keşfedip geliştirmeyi hedefliyoruz. Kurduğumuz Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarları’nda öğrencilere sunulan olanaklar arasında dizüstü bilgisayar, 3B yazıcı, akıllı tahta, elektronik ve robotik kodlama setleri ve alet takımları bulunuyor. Çocuklar yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik eğitim alıyor, projeler geliştiriyor.
Turkcell Zeka Gücü Projesi kapsamında 2020'de 14 yeni sınıf kurarak toplamda 41 ilde 59 laboratuvar sayısına ulaştık. 2020 yılında 1.000'e yakın kodlama kitinin dağıtımını yaptık. Zeka Gücü öğrencileri bugüne kadar katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda 266 farklı ödül kazandı.
Zeka Gücü eğitim portalımız ve herkese açık olan mobil uygulamamız ile, bugüne dek 5.000.000’dan fazla sayfa eğitim içeriği görüntülendi. Türkiye’nin dört bir yanında 70.000 öğrenciye eğitim verildi! Eğitim portalımız ve mobil uygulamamızda Türkiye’deki tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği Arduino, mBot Robot Programlama, Robotik, Uzay Bilimleri, Mobil Oyun Geliştirme, Yapay Zekâ, Akıllı Ev, Derin Öğrenme gibi eğitim içerikleri yer alıyor.
Zeka Gücü Projesi pandemi sürecinde de topluma katkıda bulunmaya devam etti. Türkiye’de eğitim veren 33 BİLSEM’de bulunan Zeka Gücü Teknoloji Sınıfları’nda eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin destekleriyle, COVID-19 salgını ile mücadelede en ön cephede görev alan sağlık çalışanlarına destek için 3D yazıcılar aracılığıyla yüz siperlikleri üretmeye başladı. Turkcell’in sınıflara eklediği yeni yazıcılarla birlikte Zeka Gücü öğrencileri, onbinlerce yüz siperliği basımı gerçekleştirdi.
Zeka Gücü Projesi Kapsamında şimdiye kadar;
41 ilde toplam 59 Zeka Gücü Laboratuvarı kuruldu. Söz konusu laboratuvarlarda üç boyutlu yazıcılardan sensör kitlerine, dizüstü bilgisayarlardan akıllı tahtalara kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm araç gereç mevcut.
Türkiye’nin dört bir yanındaki Zeka Gücü Laboratuvarları’nda öğrencilere yüz yüze teknoloji eğitimleri veriliyor.
81 ilde, 30 binden fazla öğrenciye tamamen Türkiye’de geliştirilmiş olan Turkcell Maker ve Kodlama kitleri dağıtıldı. Bu kite sahip öğrenciler, internet üzerinden 300 bin saat robotik ve kodlama eğitimi almış durumda.
Öğrencilere yönelik eğitim veren bir uzaktan eğitim projesinin hayata geçirilmesidir.
2019 yılı ile birlikte Zeka Gücü Projesi kendisine yeni hedefler belirleyerek, bu kapsamda First Robotics Competition (FRC), Uzay Bilimleri,mBlock gibi konularda yeni ve farklı eğitimler eklendi.
Stanford, MIT, Cambridge ve Sorbonne üniversitelerinin de kullandığı yeni uzaktan eğitim altyapısı Open edX ile Zeka Gücü portalı; Türkiye’deki tüm öğrencilerin faydalanabileceği Arduino, Robotik, Uzay Bilimleri, Yapay Zeka, Akıllı Tarım, Akıllı Ev, Derin Öğrenme ve İş Geliştirme gibi konularda tamamen ücretsiz eğitimleri içeren zengin bir eğitim portalı haline dönüşme yolunda ilerliyor.
Turkcell - Sivrice Dream videosu için tıklayınız.
Rakamlarla Zeka Gücü Projesi
Zeka Gücü Projesi, Türkiye’nin 81 ilinde yer alan 180’i aşkın BİLSEM’de eğitim alan üstün zekalı ve özel yetenekli öğrencileri kapsamak üzere başlatılmış ve projenin üçüncü yılında sunulan olanaklardan tüm öğrencilerin yararlanması için genişletilmiştir.
Turkcell, 2019 yılından itibaren Zeka Gücü eğitimlerini Türkiye’nin ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenciye açtı.
Proje kapsamında bugüne dek yapılan çalışmalarda, 41 ilde toplam 59 Turkcell Zeka Gücü sınıfı kurulmuş, 70 binden fazla öğrenciye eğitim verilmiştir.
Bu süreç içinde Zeka Gücü web sitesi ile Android ve iOS mobil uygulamalarını kullanan 70 bin öğrenci, uzaktan eğitim portalında yer alan eğitim müfredatlarını 5 milyondan fazla kez görüntüledi.
Turkcell’in okullara kurduğu Zeka Gücü Laboratuvarları’nda eğitim gören öğrenciler, bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda 266 farklı ödül kazandılar.
Zeka Gücü Gaziantep Sınıfı videosu için tıklayınız.
Zekathon
Turkcell Zeka Gücü projesi kapsamında düzenlenen Zekathon; Türkiye’de 180’i aşan sayıdaki Bilim Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) okuyan öğrencilerin uzaktan eğitimine destek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırlanan bir etkinliktir. Zekathon turnuvasında Zeka Gücü öğrencileri, geliştirdikleri doğal afet ve yapay zeka temalı projeleriyle yarıştı.
Zekathon süreci tüm takımların çalışmalarını online ortamda gerçekleştirebilecek şekilde planlandı. Turnuva süresince takımlar 1.000 saat çevrimiçi eğitim aldı, mentörleri ile haftalık toplantılara katıldı ve projelerini geliştirdi.
20 Kasım 2020 - 20 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurulara açık olan Turkcell Zekathon’a toplamda 305 takım başvuru yaptı. Ön elemeyi geçen 50 takıma robotik kodlama, 3B tasarım ve yapay zeka eğitimleri verildi. Takımlar doğal afetler ve yapay zeka temalı birbirinden farklı ve yararlı projeleri ile 24 - 25 Mart 2021 tarihleri arasında jürilerin karşısına çıktı. İş dünyası, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell yöneticilerinin oluşturduğu jüri ekibinin değerlendirmesiyle 8 farklı proje ödül almaya hak kazandı. Kazanan takımlar 26 Mart 2021 tarihinde BipMeet platformunu kullanarak çevrimiçi ödül törenine katıldı.
ZEKA GÜCÜ-SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK
3 Boyutlu Siperlik Basalım
Dünya'da etkili olan Covid-19 isimli virüsün yaratmış olduğu salgına karşı sağlık çalışanlarının siperlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 3 boyutlu yazıcıların nasıl kullanılabileceğini anlatmak için Turkcell Zeka Gücü LMS portalında bir ders hazırlandı.
Zeka Gücü öğrencileri, öğretmenlerinin destekleriyle sınıflarındaki 3D yazıcıları kullanarak, sağlık çalışanları için hayati önem taşıyan yüz siperliklerinden üretmeye başladı. Turkcell’in sınıflara göndereceği mevcut 3D yazıcılara ilave 20 yeni yazıcıyla ayda 5 binden fazla yüz siperliği üretildi. Yüz siperlikleri sağlık çalışanlarının yanı sıra görevli polis memurlarına da dağıtıldı.
Siperlik basımı videosu için tıklayınız
Turkcell Zeka Gücü Çocukları Yüz Siperi Tasarlıyor videosu için tıklayınız.
Dijital dünya ve teknoloji, çocuklarımız için olağanüstü fırsatların yanı sıra gerçek riskleri de barındırıyor. Öğrenciler, keşfetmek, iletişime geçmek ve öğrenmek için internetin ve mobil teknolojilerin gücünü kullanıyor. Ancak bu durum sanal zorbalıktan, mahremiyet sorunlarına, internette hangi bilgilere güvenileceğinin belirsizliğine kadar pek çok sorunu ailelerin ve eğitimcilerin gündemine taşıyor. Bu nedenle çocuklarımızın sanal risklere karşı ekran karşısında geçirdikleri zamanı yönetme becerilerini anlamak ve onların dijital dünyanın bilinçli bir vatandaşı olmalarını sağlamak için Dijital Zeka uygulamasını 8-12 yaş Türk çocuklarıyla ücretsiz olarak buluşturduk. Dijital Zeka Projesi; çocukların dijital yetkinliklerini ve farkındalıklarını arttırmak ve sağlıklı birer dijital kimlik inşa etmelerini sağlamak amacıyla birçok eğitici oyuna sahip bir dijital eğitim platformudur. DQ Enstitüsü işbirliği ile Turkcell’in Türkçe’ye kazandırdığı platform bugüne kadar 100’den fazla okul ve 60 binden fazla öğrenciye ulaşmıştır.
Turkcell Ailesi olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için toplumun her kesiminin fırsat eşitliğine sahip olmasını önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için somut adımlar atıyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları hayatın içine daha fazla katmak için “Engel Tanımayanlar” çatısı altında birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz.
Faaliyetlerimizde değer zincirimiz boyunca çevreyi dikkate alarak, temiz teknolojileri kullanarak ve döngüsel ekonomi bilincini geliştirerek ekolojik çevrenin korunması için yeni ürünler ve projeler gerçekleştiriyoruz.
Türkiye’nin Turkcell’i olarak teknoloji alanında verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra, sosyal fayda sağlayan projeleri de destekleyerek topluma hizmet etmek amacıyla kurulduğumuz günden bu yana tüm sosyal sorumluluk projelerimizin odağına teknolojinin fırsat eşitleyici gücünü koyarak herkesin bilgiye erişimde eşit olanaklara sahip olmasını hedefleyen projeleri hayata geçiriyoruz.